*
İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
*
Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
*
Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcıdır.
*
Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine, akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir" açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
*
Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
*
Damar sertliğini önler.
*
Enerji sağlar.
*
Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
*
Verem mikrobuna karşı korur.
*
Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.
*
Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.
*
Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.
*
Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.
*
Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.
*
Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.
*
Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.
*
Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.
*
Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.